Mainos
Mainos

Oikeus: Kokkolan koulumurhaa suunnitellut nuori nainen pakkohoitoon

Helsingin käräjäoikeus totesi Kokkolan koulumurhaa suunnitelleen nuoren naisen syyntakeettomaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että hän ei joudu vankilaan vaan päätyy mielenterveyshoitoon.

Maaliskuun lopussa valmistunut mielentilalausunnossa todettiin, ettei nainen ymmärtänyt mitä oli tekemässä.

Sen paremmin syyttäjällä kuin puolustuksellakaan ei ollut tähän huomauttamista.

Tarkemmat yksityiskohdat mielentilalausunnosta puitiin suljettujen ovien takana.

- Syyntakeettomat eivät rangaistusvastuun piiriin kuulu, joten hänet jätetään rangaistukseen tuomitsematta, käräjätuomari Maritta Pakarinen totesi.

Nainen määrättiin tahdosta riippumattomaan hoitoon.

Suunnitelma entiseen kouluun

Oikeus oli jo aiemmin todennut naisen syylliseksi kouluiskun suunnitteluun. Maanantaina salissa käsiteltiin vain mielentilalausunto ja sen jälkeen annettiin tuomio.

21-vuotias nainen oli suunnitellut kuinka hän menee Kokkolan Kiviniityn koululle, surmaa siellä mahdollisimman monta ihmistä ja ampuu sitten itsensä koulun WC:ssä. Tavoitteena oli surmata 40 ihmistä.

21-vuotias oli käynyt samaa koulua aiemmin itse. Hän kertoi ihannoineensa Jokelan koulumurhaajaa.

Naisella oli vaikeuksia aseen hankinnassa. Hänet otettiin kiinni viime syyskuussa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot