Mainos
Mainos

Oikeus kovensi veljensä puukottaneen tuomiota 9 vuoteen – mies väitti tekoa hätävarjeluksi

Rovaniemen hovioikeus tuomitsi veljensä kuoliaaksi puukottaneen miehen yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen taposta. Käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut miehen viiden vuoden vankeusrangaistukseen surmasta, mutta syyttäjä valitti tuomiosta.

Vankeuteen tuomittu Eino Artturi Pöykiö oli mennyt kyläilemään veljensä luokse, jossa veljekset olivat nauttineen runsaasti alkoholia. Ilmeisesti riidan seurauksena syytetyn veli oli lyönyt Pöykiötä lasisella tuhkakupilla, jolloin Pöykiö oli taas lyönyt veljeään useita kertoja taskulampulla päähän, ja sen jälkeen neljä kertaa veitsellä kaulan alueelle. Veitseniskujen seurauksena veli oli kuollut.

Pöykiön muistikuvat tapahtuneesta ovat heikot, mutta hänen mukaansa tilanne oli itsepuolustusta. Johtuen osittaisesta halvaantumisestaan hänellä ei ollut mahdollisuutta päästä pakoon veljensä lyöntejä, joten hänen piti puolustaa itseään voimakeinoin.

Hovioikeus totesi, että Pöykiöllä oli oikeus puolustaa itseään voimakeinoilla, jotka ovat välttämättömiä hyökkäyksen torjumiseksi. Ottaen kuitenkin huomioon, että Pöykiö oli kamppailutilanteessa tarttunut veitseen ja iskenyt sillä veljeään neljä kertaa kaulaan, ei olosuhteita tai muita seikkoja voitu kokonaisuutena pitää niin poikkeuksellisina, ettei Pöykiötä pitäisi tuomita taposta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme