Mainos
Mainos

Oikeus mätkäisi naiselle sakkoja – lähetti Naisasialiiton Facebook-sivuille vihaviestejä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona sakkoihin 52-vuotiaan naisen, joka oli julkaissut rasistisia viestejä feministisen ja antirasistisen Naisasialiitto Unioni -järjestön Facebook-sivuilla.

Oikeuden mukaan nainen muun muassa panetteli ja solvasi Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olevia maahanmuuttajia muun muassa syntyperän ja uskonnon perusteella. Viesteissään hän kehotti myös feministejä muuttamaan ääri-islamilaisiin maihin.

Nainen tuomittiin 40 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Hallussapitotuomio tuli, kun häneltä löydettiin puukko turvatarkastuksessa ennen kuulusteluja Helsingin poliisilaitoksella.

Rikosilmoituksen viesteistä teki Naisasialiitto Unioni.

Oikeus katsoi, että ihmisarvoa loukkaavien ja vihapuhetta ilmentävien ilmaisujen levittäminen ei kuulunut sananvapauden piiriin.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme