Mainos
Mainos

Oikeus pui luunappeja ja tukistamista

Joensuun käräjäoikeus on käsitellyt suljetuin ovin joensuulaisvanhempia vastaan nostettua pahoinpitelysyytettä. Vanhempia epäillään kolmen 4-12-vuotiaan lapsensa kurittamisesta.

Vanhempien epäillään tukistaneen ja läimäytelleen lapsiaan sekä antaneen heille luunappeja useita kertoja viikossa lähes puolen vuoden ajan.

Itä-Suomen syyttäjänviraston syyttäjä ei nostanut viime vuonna syytteitä vanhempia vastaan, koska hän ei pitänyt tekoja rikoksina. Syytteet nosti apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske. Kantelijana toimi lasten edunvalvoja. Jutun syyttäjänä on erikoissyyttäjä Pia Mäenpää Mikkelistä. Tuomio annetaan kansliapäätöksellä.

Käräjäoikeus määräsi oikeudenkäynnin yleisöltä suljetuksi ja oikeudenkäyntiä koskevan aineiston salassa pidettäväksi, koska asianomistajat ovat alaikäisiä lapsia. Päätöstä perusteltiin myös sillä, että oikeudenkäynnissä tulee ilmi heidän yksityiselämäänsä liittyviä arkaluontoisia asioita.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme