Mainos
Mainos

Oikeus pui Seinäjoen teinisurmajutun salaamista - uhrin omaiset: avoimuus murtaisi huhuja

Seinäjoen käräjäsalissa käsitellään paraikaa oikeudenkäynnin julistamista salaiseksi. Paikalla käräjäoikeudessa on myös paljon nuoria, todennäköisesti asianosaisten koulutovereita.

Puolustus hakee salaista käsittelyä vastaajan alaikäisyyden perusteella ja siksi, että tapahtumalla ei ole yleistä merkitystä.

Puolustus vetosi myös vastaajan terveydentilaan ja viittasi mielentilatutkimukseen. Puolustus katsoi että julkisuus voi vahingoittaa vastaajaa.

Uhrin omaiset sen sijaan katsovat, että asia voitaisiin käsitellä julkisesti, koska sillä on yleistä merkitystä rikoksen poikkeuksellisuuuden vuoksi. Toisekseen uhrin omaisten asianajaja Esa Mäntynen katsoi, että sosiaalisessa mediassa liikkuu paljon huhuja, joten avoimuus on tässä tapauksessa parempi vaihtoehto. 

Juttua korjattu klo 9.38. Avoimuutta vaativat uhrin omaiset, ei syyttäjä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot