Mainos
Mainos

Oikeus: Sarjahukuttajalle 14 vuotta 6 kuukautta vankeutta

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus langetti sarjahukuttajalle 14 vuotta 6 kuukautta vankeutta.

51-vuotias Pekka Tapani Seppänen tuomittiin kahdesta taposta ja muista rikoksista.

Mies tuomittiin myös törkeästä kuolemantuottamuksesta, kolmesta tapon yrityksestä, törkeästä alkoholirikoksesta, parituksesta ja pahoinpitelystä. 

Oikeus hylkäsi kokonaan syytteen kahdesta tapon yrityksestä ja katsoi yhden syyttäjän tapoksi nimeämän tapahtuman olleen törkeä kuolemantuottamus.

Seppänen oli kiistänyt kaikki syytteet.

Teoissa oli kyse useimmiten siitä, että oli lähdetty järvelle soutelemaan ja yllättäen vene oli kaatunut. Seppänen ui itse rantaan ja muut jäivät pulaan.

Oikeus totesi, että Seppäsen omistamilla tai hallitsemilla kiinteistöillä on kuollut vuosien mittaan yhteensä seitsemän ihmistä.

Kuolemien lisäksi kiinteistöillä tai Seppäsen seurassa on sattunut eri henkilöille useita hengenvaarallisia tilanteita. Oikeus laski, että näitä oli yhteensä ainakin viisitoista.

Rangaistus

Oikeus alensi Seppäsen rangaistusta, koska hänet oli nyt käsiteltyjen rikosten tekoaikana tuomittu kolmasti yhteenlaskettuna yhdeksän kuukauden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. 

- Kun Seppänen kuitenkin on syyllistynyt uusiin rikoksiin vielä noiden tuomioiden jälkeen, ei ole perusteltua vähentää niitä täysimääräisesti. Oikeudenmukainen yhteinen rangaistus on 14 vuotta 6 kuukautta vankeutta, oikeus lausui.

Käräjäoikeus määräsi vapaalta vastanneen Seppäsen vangittavaksi.

Katso MTV Uutisten aikaisempi raportti tapauksesta:


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme