Mainos
Mainos

Oikeus tuomitsi lastenvaunuvarkaille ehdotonta vankeutta – "Kamaa vain piti saada"

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi lastenvaunuvarkaina tunnetun kaksikon ehdottomaan vankeuteen. Mies ja nainen veivät helsinkiläisistä kerrostaloista lukuisia lastenvaunuja rahoittaakseen päihteiden käyttöään.

Rikossarjaan kertyi paljon muitakin tekoja. Useat ajoittuivat talveen ja kevääseen 2016, mutta jatkuivat vielä viime syyskuussakin.

29-vuotias mies tuomittiin jutussa 11 petoksesta, 8 petoksen yrityksestä, 10 varkaudesta, 3 näpistyksestä, ryöstöstä, 3 väärennyksestä, kavalluksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Mies oli syyllistynyt aiemminkin vastaavanlaisiin rikoksiin ja saanut aiemmin yli vuoden mittaisen ehdottoman tuomion. Nyt oikeus mittasi rangaistukseksi 1 v 11 kk ehdotonta vankeutta.

Naiselle myös ehdotonta

39-vuotiaan naisen kontolle kertyi 6 varkautta, 3 näpistystä, 8 petosta, 7 petoksen yritystä, 2 väärennystä ja toiseen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito.

Naisella oli taustallaan syyskuun 2014 jälkeen neljä ehdollista tuomiota, joten nyt oikeus päätyi ehdottomaan ja mittasi rangaistukseksi 11 kk vankeutta.

Ero rangaistuksissa johtui pitkälti siitä, että mies tuomittiin toisen miehen kanssa tehdystä katuryöstöstä. Uhrilta vietiin 10 euroa, kortteja, takki, reppu ja virvelikela.

Oikeus ei määrännyt sen paremmin 29-vuotiasta miestä kuin 39-vuotiasta naista heti vangittavaksi.

"Kamaa vain piti saada"

Kaksikko vei lastenvaunuja muun muassa Dunckerinkadulta, Mäyrätieltä ja Vuosaarentien kerrostaloista.

Mies kertoi oikeudessa, että lastenvaunujen varastamisessa ei ollut päätä eikä häntää. Kamaa oli vain pitänyt saada jostain. Miehen mukaan varastaminen oli ollut yhteinen idea.

Vaunuja vietiin talojen pihoista ja rappukäytävistä.

Lastenvaunujen kanssa kaksikko kävi kaupoissa varastamassa ruokaa.

Vaunut hylättiin tai myytiin eteenpäin. Esimerkiksi yhdet uutena 1200 euron hintaiset Bugaboo Buffalo-vaunut myytiin huuto.net-sivuston kautta kahdellasadalla eurolla.

Yhdet vaunut yritettiin kaupata takaisin niille, joilta vaunut oli varastettu, kun uhri oli huomannut netissä ilmoituksen. Tästä tapauksesta poliisi pääsi kaksikon jäljille.

Miehen mukaan hän oli aina hyvin päihtynyt, koska selvin päin hän ei olisi kyennyt vaunuja varastamaan.

Nettipetoksia, pukukaappimurtoja...

Rikossarjaan kuului myös tuotteiden tilaamista verkkokaupasta toisten henkilötiedoilla. Puhelimia, vaatteita, kenkiä ja muuta tavaraa tilattiin usean tuhannen euron arvosta.

Mies myös murtautui kaverinsa kanssa Vuosaaren uimahallissa pukukaappiin ja vei autonavaimet. Parkkipaikalta he sitten ottivat avaimilla auton käyttöönsä.

Kaikkiaan pukukaappimurtoja oli elokuussa 2016 neljä.

Ryöstöön ja pukukaappimurtoihin osallistunut 22-vuotias mies sai 10 kk vankeutta, joka langetettiin aiemman rikollisuuden takia ehdottomana.

Lastenvaunuja eteenpäin kaupannut mies sai 7 kätkemisrikoksesta, 2 huumerikoksesta ja kavalluksesta 4 kk 15 pv ehdollista vankeutta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme