Mainos
Mainos

Oikeus vapautti asema-aukion pahoinpitelystä epäillyn tutkintavankeudesta

Helsingin käräjäoikeus päätti vapauttaa asema-aukion pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta epäillyn Eppu Torniaisen  tutkintavankeudesta.

Torniainen oli itse pyytänyt vapauttamistaan. 

Käräjäoikeuden mukaan matkustuskielto on riittävä pakkokeino. Torniaisen on ilmoittauduttava Vantaan poliisiasemalla säännöllisesti.

Torniaisen on myös vietettävä yönsä sovitussa osoitteessa.

Torniainen ei itse ollut suljetuin ovin käydyssä pakkokeinoistunnossa läsnä, vaan osallistui siihen videolla.
Torniainen oli vangittuna kuukauden verran.

Poliisi epäilee Torniaisen pahoinpidelleen 10. syyskuuta miehen Helsingin Asema-aukiolla pidetyn Suomen vastarintaliikkeen mielenilmauksen yhteydessä.

Uhri kuoli viikkoa myöhemmin.

Tavanomaisesti tutkinnanjohtaja ja epäillyn asianajaja poistuvat oikeussalin etuovesta, jolloin tiedotusvälineillä on mahdollisuus esittää kysymyksiä oikeustalon käytävällä.

Tällä kertaa molemmat lähtivät salista takaovesta.

Ei kantaa syyllisyyteen tai syyttömyyteen

Pakkokeinopäätöksissä ei oteta millään lailla kantaa epäillyn syyllisyyteen tai syyttömyyteen. Poliisi oli alunperin hakenut Torniaisen vangittavaksi turvatakseen esitutkinnan.

Nyt oikeus katsoi, että vangitseminen ei enää ole tarpeen, vaan matkustuskielto riittää. Pakkokeinot eivät saa olla kohtuuttomia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme