Mainos
Mainos

Oikeus vapautti Patrian lahjusepäilyistä vangitun

Helsingin käräjäoikeus on vapauttanut Patriassa työskennelleen miehen, jota epäillään törkeästä lahjuksen antamisesta yhtiön Kroatian-kaupoissa.

Suomalaismies oli vangittuna pari viikkoa. Vapauttamista pyysi keskusrikospoliisi (KRP). Tutkinnanjohtaja Kaj Björkqvistin mukaan enää ei ollut vaaraa, että epäilty voisi sotkea tutkintaa.

Kroatia tilasi lokakuussa 2007 asevalmistaja Patrialta 84 panssariajoneuvoa. Kaupan arvo oli 112 miljoonaa euroa. Poliisi epäilee, että kauppaa voideltiin maksamalla päättäjille ja virkamiehille lahjuksia.

Björkqvist kertoo, että tutkinta jatkuu kuulusteluilla ja niihin valmistautumisella.

KRP on tutkinut pitkään Patrian panssariajoneuvokauppoja Slovenian kanssa. Lahjuksista epäillään useita ihmisiä. Tutkinta Suomessa on loppusuoralla. Slovenialaisten osuutta vyyhdessä käsitellään jo oikeudessa Sloveniassa. Syytteessä on muun muassa hiljattain uudestaan pääministeriksi noussut Janez Jansa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme