Mainos
Mainos

Oikeusministeri huolestui: Poliisin resurssit turvattava

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) sanoo, että ulkomaalaisten lisääntyneeseen rikollisuuteen pitää suhtautua vakavasti.

– Ihmisten turvattomuus on lisääntynyt. Aluksi tästä oli mutu-tuntumaa ja nyt on tilastoakin sen päälle, Lindström sanoo.

Lindström pitää tärkeänä, että ihmiset voivat luottaa viranomaisiin, eivätkä ota missään tilanteessa oikeutta omiin käsiinsä.

– Poliisin riittävistä resursseista pitää huolehtia tässä tilanteessa, hän sanoo.

Rangaistusten suhteen oikeusministeri joutuu ottamaan erittäin varovaisesti kantaa. Lindström haluaa selvittää rangaistusasteikkojen käyttöä, josta keskusteltiin myös halitusneuvotteluissa. Käynnissä on Oikeustaju-tutkimus, jossa mitataan kansalaisten mielipiteitä siitä, ovatko rikokset ja rangaistukset linjassa.

– Olipa vakavia rikoksia tehnyt turvapaikanhakija tai kantasuomalainen, niin rangaistusasteikon laajentamista voidaan tarkastella, Lindström sanoo.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström puhui tänään Perussuomalaisten puoluetoimistolla Työmiehen tuumaustunnilla.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot