Mainos
Mainos

Oikeusministeriön selvitystyö Jokelan koulusurmista venyy

Jokelan koulusurmien selvitystyö venyy. Ministeriön asettama työryhmä on saanut lisäaikaa kesäkuun loppuun saakka.

Työryhmän tarkoituksena on muun muassa määrittää, mitä varsinaiseen tutkintaan kuuluu. Se pohtii esimerkiksi, kannattaako internetin ja median vaikutuksia tutkia.

Työryhmä valmistelee selvityksiä myöhemmin asetettavaa tutkintalautakuntaa varten. Surmien tutkintalautakunnan asettaminen edellyttää lain muuttamista, kertoo työryhmän puheenjohtaja, varatuomari Tuulikki Petäjäniemi.

- Tässä Jokelan kouluammuskelussa oli kysymys tahallisesta ampumisteosta eli rikoksesta, joten onnettomuustutkintalaki, joka koskee suuronnettomuuksia ei sovellu. Tässähän ei siis ollut kyse onnettomuudesta. Ja tarvitsemme mm. terveystietojen osalta samoja tiedonsaantioikeuksia kuin suuronnettomuuksien tutkinnassa. Siksi Jokelaa koskeva laki on tärkeä, perustelee Petäjäniemi.

Jokelan koulukeskuksessa Tuusulassa marraskuussa sattuneessa ampumistapauksessa lukiolainen surmasi kahdeksan henkilöä ja itsensä.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme