Mainos
Mainos

Oikeussalinauhoite: Aarnion ja syyttäjän sanailua puhelimesta

Helsingin käräjäoikeudessa puitiin torstaina lukuisien puhelinten paikannuksia. Oheisella runsaan kolmen minuutin oikeussalinauhoitteella on esimerkki yhden paikannuksen käsittelystä.

Kannattaa lukea alla oleva juttu ennen kuuntelua. Jutusta selviää mihin kuvioon nauhoite liittyy.

Syyttäjän mukaan lukuisat puhelimet olivat Jari Aarnion hallussa ja niillä johdettiin huumekauppaa. Aarnion mukaan kyse oli poliisin rikostiedustelusta. 

Oikeudenkäynnissä lukuisat puhelinliittymät on numeroitu liittymän kolmen viimeisen numeron mukaan.

Tässä nauhalla olevassa esimerkkitapauksessa oli kyse 714-puhelimesta, jolla syyttäjän mukaan oltiin yhteydessä sittemmin tynnyrijutussa pitkään vankeusrangaistukseen tuomittuun Raine Sievälään.

Syyttäjä: Puhelimet Aarniolla

Syyttäjän tarkoitus on näillä paikannuksilla osoittaa, että puhelimet olivat todellisuudessa Aarnion hallussa, eivätkä ne olleet huumepoliisilla olleita todellisia pelipuhelimia.

Näiden paikannusten aikaan oli 27. toukokuuta 2011. Aarniolta takavarikoiduista sähköposteista ilmeni, että hän oli sopinut tapaamiseen Vantaalla sijaitsevaan Trevocin toimistoon kyseisenä päivänä puolen päivän aikaan puolustusvoimien edustajan kanssa. Kyse oli Kaartin jääkärirykmentin operatiivisen osaston kapteenista.

Trevocin toimisto sijaitsi Teknobulevardilla Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa.

714-puhelin paikantui Öljykujan tolppaan lentokentän viereen kello 11.41 ja Teknobulevardille 14.18.

Aarnio ei muistanut tapaamista, mutta jos näin oli niin joku dekkareista oli vienyt hänet sinne. 714-puhelin saattoi olla autossa tai autokuskina toimineella dekkarilla.

Kuuntele lisää nauhoitteita oikeussalista: 

16.6. Nauhoite pelipuhelimista

17.6.: Nauhoite Hollannin kontaktista

Aarnio viittaa nauhalla myös tapaamispaikkaan. Hänen mukaansa Teknobulevardin päässä kääntöpaikalla huumepoliisit usein tapasivat tiedottajiaan.

Nauhoitteella syyttäjä Pihla Keto-Huovinen kysyy tapauksesta Aarniolta.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme