Mainos
Mainos

Oliko HS:n saamien asiakirjojen vuotaja presidentin kansliasta? Niinistö ihmettelee väitettä: "Käsittämätöntä"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää pitää "käsittämättömänä" ajatusta, että Helsingin Sanomille vuodetut salaiset asiakirjat olisivat peräisin presidentin kansliasta, kertoo Uusi Suomi.


Niinistö ihmettelee Uuden Suomen, Kauppalehden ja Talouselämän presidentinvaaleihin liittyvässä haastattelussa, miksi kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin ylipäänsä nimesi jonkun tahon vuotajaksi epäillyksi.

– On käsittämätöntä, että hän menee jotain tahoa ylipäätään nimeämään ja kertoo, että hänellä on jotain aihetodisteita, Niinistö sanoo haastattelussa.

Kanslia kommentoi tiedotteella

Presidentin kommentti liittyy joulukuun puolivälissä alkaneeseen jupakkaan, jossa Helsingin Sanomille oli vuodettu salaisia asiakirjoja. Tietoja käytettiin jutussa, joka kertoi Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta.

Scheinin arveli joulukuun lopulla, että Puolustusvoimien lehtijutun tiedot olisivat peräisin presidentin kansliasta. Professori sanoi tuolloin, että Niinistön ripeys kommentoida vuotoa saattoi johtua juuri siitä, että hän ymmärsi vuotajan olevan kansliasta.

– Salaisia asiakirjoja on laittomasti luovutettu Helsingin Sanomien haltuun. Siltä osin on rikostutkinta käynnistetty. Korkeimman turvaluokituksen saaneiden asiakirjojen sisällön paljastuminen on turvallisuutemme kannalta kriittistä ja voi aiheuttaa vakavia vaurioita, sanoi presidentin kanslia ensin tiedotteessaan.

Niinistö otti kantaa vaalikiertueella

Niinistö antoi asiasta kommenttinsa vaalikiertueella Kouvolassa samana päivänä.

– Voi olla, että olisi pitänyt menetellä toisin, mutta ajattelin, että kun menen ruuhkaiseen kauppakeskukseen ja toimittajat työntävät mikrofonin eteen ja kameran, on parempi, että sanon selkeästi sen mitä sanon ensin paperilla, Niinistö perustelee nyt vaalihaastattelussa.

Keskusrikospoliisi aloittaa tällä viikolla kuulustelut jupakkaan liittyen.

 


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme