Mainos
Mainos

Olli myi moottoripyörää netissä, huijari ei palannut koskaan koeajolta – Tuttu ilmiö poliisille

Röyhkeä varas onnistui viemään netissä moottoripyörää myyneeltä mieheltä ajopelin nenän edestä koeajon varjolla Vantaalla eilen. Poliisi kertoo tekotavan yleistyneen nettikaupan laajentumisen myötä.

– Valitettavasti tämä ei ole mikään uusi keksintö eikä ainoa laatuaan. Meillä on ollut useita vastaavia tapauksia tutkinnassa, kertoo rikoskomisario Timo Pirinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta. 

Järvenpääläinen Olli kertoo hälytyskellojen soineen jo kauppoja tehdessä.

– Ostaja esitteli itsensä Toniksi, ja sanoi olevansa juuri muuttamassa Espanjaan ja etsivänsä moottoripyörää pikaisella aikataululla, sillä se piti saada samana päivänä rahtilaivan kyytiin. Sovimme tapaamisen tiettyyn osoitteeseen kerrostalon parkkipaikalle Vantaalla.

"Toni" sanoi, ettei hänellä ole henkilöllisyystodistusta muuton takia, ja pikapassi oli tulossa vasta myöhemmin samana päivänä.

Ollia epäilytti hieman, mutta hän vakuuttui, kun ostaja ehdotti kuvan ottamista.

– Hän sanoi sitten, että "ota minusta kuva". Ajattelin, ettei kukaan pöljä anna ottaa itsestään kuvaa ja varasta sen jälkeen moottoripyörää.

– Hän sanoi käyvänsä ajamassa vain pienen lenkin tarkistaakseen ettei mikään kilise tai kolise pyörässä.

Puoli tuntia myöhemmin "Toni" ei ollut tullut takaisin ja Olli soitti poliisille. Ollin mukaan Toni on poliisin vanha tuttu.

– Minun ei tarvinnut kuin puhelimessa antaa pari tuntomerkkiä, niin poliisi tiesi kenestä on kyse. Sama mies on kuulemma vienyt moottoripyöriä tällä tavalla ennenkin. Siksi halusinkin kertoa tästä yleisesti, etteivät muut menisi samaan lankaan.

Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan, ettei yksittäistä tapausta kommentoida, mutta vastaavanlaisia varkauksia tehdään jatkuvasti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme