Mainos
Mainos

Omakotitalosta varastettiin Suomi-konepistooli – käyttökelpoiseksi palauttaminen mahdollista

Salossa sijaitsevasta omakotitalosta varastettiin murron yhteydessä deaktivoitu eli toimintakyvyttömäksi tehty Suomi-konepistooli.

Kärkeläntiellä sijaitsevaan omakotitaloon murtauduttiin 23. kesäkuuta ja 18. heinäkuuta välisenä aikana. Tämän hetkisten tietojen mukaan asunnosta ei viety muuta omaisuutta aseen lisäksi. Tapausta tutkitaan varkautena.

Rikosylikonstaapeli Heikki Anttila kertoo, että ase on deaktivoitu jo jonkin aikaa sitten ja ollut omistajalla hallussa koriste-esineenä.

Lähiaikoina deaktivoidun aseen saattaminen ampumakuntoiseksi on vaikeampaa kuin aiemmin toimintakyvyttömäksi tehdyn, sillä aiemmin deaktivointi tehtiin kevyemmin.

– Ainahan se on mahdollista, että deaktivointi voidaan purkaa, Anttila kommentoi.

Vanhan, sodanaikaisen aseen deaktivointi tekee aseesta riskialttiimman käyttää, sillä niin sanottu reaktivointiin voi kuulua esimerkiksi piipun poraamista tai muita aseen rakenteeseen liittyviä toimia.

Anttilan mukaan ei ole viitteitä siitä, että konepistoolin varkaus olisi ollut suunniteltua.

– Asuntoa oli pengottu ja sitä kautta löydetty ase sattumalta, hän kertoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme