Mainos
Mainos

Onni onnettomuudessa – Jyväskylän töhryporukan tussit vesiliukoisia

Jyväskylän Kuokkalan kaupunginosassa ikkunoita ja ovia sunnuntaina töhrineet pojat eivät osaa kertoa syytä teoilleen.

MTV Uutiset kertoi eilen, että kolmea 15-16-vuotiasta poikaa epäillään jopa 200:n kohteen sotkemisesta tageilla eli yksinkertaisilla graffiteilla.

– Mitään järjellistä syytä he eivät ole pystyneet tekemisilleen kertomaan. Ilmeisesti töhrimisen alkamisen jälkeen nälkä on kasvanut syödessä, luonnehtii jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari Sisä-Suomen poliisista.

Poliisi tutki juttua aluksi törkeänä vahingontekona, sillä omaisuusvahinkojen määrä jutussa vaikutti merkittävältä. Poikien kuulusteluissa kuitenkin selvisi, että heidän käyttämänsä tussit olivat Välisaaren mukaan "vesiliukoisen tyyppisiä".

– Tagien putsaamiseen ei siis välttämättä tarvita hirveän kovia aineita. Lisäksi kaksi pojista on ollut hyvin suostuvaisia siihen, että he lähtisivät itse puhdistamaan paikkoja, Välisaari kertoo.

Poliisi ja syyttäjä olivat yhdessä päätyneet siihen, että jutut tulkitaan yksittäisiksi vahingonteoiksi törkeän tekomuodon sijaan. Asia voidaan hoitaa sovittelussa, jos se sopii asianomistajille.

– Jos asianomistajilla kuitenkin on rangaistusvaatimuksia asiassa, mennään käräjille, Välisaari muistuttaa.

Välisaari korostaa myös, etteivät pojat tule pääsemään asiassa kuin koirat veräjästä, vaan heidän tilanteensa saattaa hieman helpottaa yhteistyöhalun takia.

– Tällainen töhriminen on aina väärin ja siitä saattaa seurata merkittäviä sanktioita, Välisaari päättää.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot