Mainos
Mainos

Opettajalle hovioikeuden tuomio sijaisen uhkailusta

Hyvinkääläinen opettaja on tuomittu laittomasta uhkauksesta. Kouvolan hovioikeus katsoi toteen näytetyksi, että mies uhkasi ampua sijaisopettajan sekä tämän sukua. Syyte virkavirheestä kaatui, koska suukopu sattui välitunnilla eikä liittynyt välittömästi opetustehtävään.

Kiistaan liittyy entinen opettaja-oppilas-suhde sekä perusteeton epäily seksuaalisesta häirinnästä.

Kolmas opettaja kuuli keskustelusta alun Hausjärven yläasteen ja lukion opettajanhuoneessa vuosi sitten. Hän poistui ennen asepuheita.

Hyvinkään käräjäoikeudelle ei riittänyt näytöksi se, että nuori naissijainen kertoi uhkailusta tuoreeltaan isälleen, rehtorille ja kollegalle.

Hovioikeus painotti uhrin yksityiskohtaista ja johdonmukaista kertomusta sekä kollegan lausuntoa. Tuomioksi tuli 40 päiväsakkoa.

Käräjäoikeuden hylättyä syytteet miesopettaja sai palata töihin, osa-aikaeläkeläisenä ja vähin opetustunnein. Miehen asema harkitaan uudelleen, jos hovioikeuden tuomio jää voimaan, sanoo Hausjärven sivistystoimenjohtaja Markku Torttila.

Tuomiosta kertoi Aamuposti torstaina.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme