Mainos
Mainos

Oppilaan hyväksikäytöstä epäillyn opettajan syytteet kaatuivat näytön puutteeseen

Oikeus vapautti oppilaan hyväksikäytöstä epäillyn miehen syytteistä. Syyttäjä oli vaatinut opettajalle rangaistuksia törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja hyväksikäytöstä.

Miehen syytettiin käyneen tytön kanssa seksuaalissävytteistä viestittelyä Facebookissa ja harrastaneen tämän kanssa seksuaalista kanssakäymistä kesästä 2014 lähtien. Mies oli toiminut tytön opettajana lukuvuoden 2013–2014, muttei ollut opettanut tätä enää toukokuun 2014 jälkeen. Opettaja oli väitettyjen tapahtumien 45–46-vuotias ja tyttö 15–16-vuotias. 

Hyvinkään käräjäoikeus hylkäsi syytteet asiassa. Tytön ja miehen kertomukset olivat ristiriitaisia, eikä väitetyillä tapahtumilla ollut ulkopuolisia todistajia. Asiassa oli kyse näytön uskottavuudesta ja riittävyydestä.

Käräjäoikeus katsoi, ettei asiassa esitettyjen Facebook-viestien sisällön perusteella voinut päätellä tytön ja miehen välillä olleen seksuaalista kanssakäymistä. Lisäksi asiassa jäi varteenotettava epäily siitä, oliko mies lähettänyt kaikkia viestejä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot