Mainos
Mainos

Ostitko matkasi tältä sivustolta? Poliisille tehty 20 rikosilmoitusta

Helsingin poliisi tutkii laajaa petosrikosten sarjaa, missä 40-vuotiaan miehen epäillään kaupitelleen ulkomaanmatkoja, jotka eivät toteutunutkaan. Asiakkaat eivät saaneet rahojaan takaisin.

Rikosepäilyt liittyvät bulgariaair.fi -nettisivustoon, josta oli kaupiteltu vuoden 2015 aikana ulkomaanmatkoja. Nettisivusto on otettu tällä viikolla pois käytöstä.

Asiakkaat olivat varanneet ja maksaneet etukäteen sivustolta matkoja, mutta ne peruttiin syystä tai toisesta ennen matkan alkamista.

Matkanjärjestäjä lupasi useaan otteeseen palauttaa rahat, mutta asiakkaat eivät saaneet rahojaan takaisin. 

– Kyse oli Bulgariaan suunnatuista laskettelu- ja golf-matkapaketeista. Nettisivusto oli ihan siisti ja houkuttelevan näköinen, ei suoraan pystynyt päättelemään, että taustalla olisi jotain epäilyttävää, kertoo rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Heikki Sandberg Helsingin poliisilaitokselta.

Tutkinnanjohtajan mukaan kyseessä oli lähinnä markkinointisivusto. Jos asiakas kiinnostui sivustolla tarjotusta matkasta, hän sai matkanjärjestäjään puhelimitse tai sähköpostilla yhteyttä. Matkan maksutiedot tulivat sähköpostilla.

Rikoshyöty 55 000 euroa

Poliisilla on tällä hetkellä tapaukseen liittyen 20 erillistä rikosilmoitusta esitutkinnassa. Rikoksilla saatu hyöty on tämän hetken tiedon mukaan noin 55 000 euroa.

– Osa näistä on ryhmämatkoja tai pariskuntamatkoja. Sivustolta on aiemmin järjestelty oikeitakin matkoja. Esitutkinta on vasta alkuvaiheessa, joten selvitämme nyt, kuinka paljon onnistuneita matkoja oikein on, Sandberg sanoo.

Liiketoiminnanharjoittajana toiminut mies määrättiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa tutkintavankeuteen. Epäillylllä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme