Mainos
Mainos

Oulun insestiuhri haluaa näyttää esimerkkiä – pelkäsi puhua isän oltua mukana aborttikäynneillä

Oulun käräjäoikeudessa käsitellään keskiviikkona epäiltyä insestitapausta poikkeuksellisesti avoimin ovin. Syytettynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on 51-vuotias mies, jonka tytär on jutussa asianomistajana. 

Tyttären avustaja, varatuomari Jorma Herttuainen kertoo puhelimitse, että tytär halusi julkisen oikeudenkäynnin rohkaistakseen seksuaalisen hyväksikäytön uhreja puhumaan.

– Päämieheni perusteli vaatimusta sillä, että hän haluaa näyttää esimerkkiä. Että hyväksikäytön uhreilla olisi rohkeutta kertoa jollekin aikuiselle. Näistä asioista ei pidä hänen mukaansa vaieta, Herttuainen sanoo.

Herttuainen kertoo, että terveydenhuoltohenkilökunta tai lastensuojelu ei puuttunut epäiltyihin rikoksiin, vaikka tytär joutui käymään tekemässä abortteja sairaalassa. Tyttären isä oli Herttuaisen mukaan mukana käynneillä eikä tytär uskaltanut kertoa asiasta.

Myös oikeudenkäyntiaineisto on oikeuslaboratorion tutkimustodistusta lukuun ottamatta julkista.

Tavallisesti seksuaalirikosten käsittely oikeudessa määrätään salaiseksi, mitä myös nyt syytteessä oleva mies vaati.

Kaleva kirjoitti kuun alussa, että tytär oli tullut isälleen raskaaksi useita kertoja. Miehen rikosepäily ajoittuu vuosiin 1999–2008. Tytär on Kalevan mukaan myös synnyttänyt isälleen lapsen.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot