Mainos
Mainos

Oulun joukkotappelussa käytettiin käsiasetta ja autoa – Poliisi: "Tilanne ollut sekava"

Eilen Limingantullin autogrillillä tapahtuneesta joukkotappelussa käytettiin tekovälineenä pesäpallomailan lisäksi käsiasetta ja ajoneuvoa.

Rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisista kertoo, että eilen illalla Oulussa tapahtuneessa viiden henkilön joukkotappelussa käytettiin käsiasetta. 

– Siinä on ollut käsiase, jolla on kaksi laukasta ammuttu, jotka eivät kuitenkaan ole osuneet kehenkään. Tutkitaan, onko yritetty osua johonkin. Ase on poliisin hallussa, Kiiskinen sanoo

Neljä 1980- ja 1990-luvuilla ulkomaalaistaustaista miestä on otettu kiinni epäiltyinä osallisuudesta joukkotappeluun. Lisäksi yksi epäillyistä on vielä sairaalahoidossa. Kiiskisen mukaan hänen tilanteensa ei ole hengenvaarallinen.

– Kuulustelut ovat aloitettu aamupäivällä ja nyt pyritään saamaan selvyyttä tilanteeseen. Tilanne on ollut aika sekava.

Kiiskisen mukaan joukkotappelussa on ollut kaksi osapuolta ja tappelun taustalla on osapuolinen välillä pitkään jatkunut kauna.

Käsiaseen lisäksi pahoinpitelyn tekovälineenä on käytetty pesäpallomailaa sekä autoa.

– Auto on ollut yksi tekoväline pahoinpitelyssä. On ollut puhetta yliajosta ja sitä nyt selvitellään, millainen yliajo on ollut käytännössä.

Poliisi tutkii tapausta vaaranaiheuttamisena, törkeänä pahoinpitelynä, törkeänä ampuma-aserikoksena ja myös sitä selvitetään, onko kyseessä ollut myös tapon yritys.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme