Mainos
Mainos

Oulun kirvessurmaaja varauduttiin taltuttamaan poliisikoiralla – aseenkäytöstä ei tutkintaa

Oulun kirvessurmaajan ampuneen poliisin aseen käytöstä ei aloiteta esitutkintaa. Syyttäjän mukaan poliisin toiminnassa ei ole syytä epäillä rikosta. 

Ammuttu mies surmasi kaksi ihmistä kirveellä viikko sitten pubissa Oulun Tuirassa. 

Syyttäjän mukaan asetta käyttänyt poliisi on toiminut säädösten ja ohjeiden mukaisesti. Aseen käyttö puolustautumiseen oli perusteltua, sillä hyökkäys oli voimakas ja yllättävä. 

Poliisi oli valmistautunut käyttämään poliisikoiraa tilanteen raukaisemiseksi, mutta suunnitelma muuttui, kun piiritetty mies hyökkäsi asunnostaan ja löi poliisia kirveellä kypärään.

Poliisi ampui vuonna 1979 syntynyttä ulkomaalaistaustaista miestä, mutta tämä kohottautui lyömään kirveellä uudestaan. Tämän jälkeen poliisi ampui toisen kerran. 

Tilanteessa surmansa saaneen miehen tekoa tutkitaan murhan yrityksenä. Lisäksi rikoskokonaisuutta tutkitaan kahtena murhana ja yhtenä tapon yrityksenä.  Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme