Mainos
Mainos

Oulun kirvessurmat: Naapuri kertoo dramaattisesta poliisirynnäköstä

MTV Uutisten haastattelema naapuri kertoo, että Oulun kirvessurmaajaksi epäillyssä miehessä tapahtui viime aikoina huomattava muutos. 

Ennen ystävällinen ja iloinen mies muuttui vältteleväksi ja väisti naapureitaan jopa rappukäytävässä.

– Jotain outoa miehelle tapahtui. Aavistin, että jotain oli vialla. Yleensä mies oli iloinen, jutteli naapureilleen ja kuulin, kuinka hän lauloi asunnossaan. Hän oli ystävällinen kaikille naapureilleen, miehen  asunnon yläpuolella asuva Alli Parkkima kertoo.

– Yhtäkkiä mies vältteli esimerkiksi tuloa samaan hissiin. Mies saattoi mennä portaita, vaikka aina ennen tuli samaa matkaa. Hän kierteli ja kaareli vaikka yleensä otti kontaktia, Parkkima kertoo.

Yksin asuva ulkomaalaistaustainen mies oli asunut vuosia samassa asunnossa. Parkkiman mukaan hänestä ei ollut koskaan mitään häiriötä.

– Yritimme puhua asuasta naapureiden kanssa. Mies ei puhunut hyvin suomea, mutta halusi kovasti oppia. 

Ulkona mies käveli ulkonakin korvanapit korvillaan musiikkia kuunnellen.

Poliisi meni asuntoon ryminällä

MTV Uutisten tietojen mukaan Oulun poliisi oli juuri menossa kirvesmurhista epäillyn asuntoon, kun tämä avasi oven ja hyökkäsi poliisin kimppuun kirveen kanssa.

Mies onnistui lyömään yhtä poliisia päähän, mutta kypärä suojasi häntä. Poliisi ampui miestä kerran, mutta mies yritti lyödä kirveellä uudestaan. Poliisi ampui vielä toisen kerran.

Parkkima kuuli asuntoonsa koirien haukuntaa ja oven rymistystä. Ovea ei heti aukaistu.

– Kun ovi lopulta avattiin, kuului kova meteli. Olin kuullut Tuiran veriteosta, mutta järkytyin kovasti kuullessani, että tapaus liittyi alakerran asukkaaseen, eläkeläisrouva kertoo.

Myöhemmin paikalle tulivat ambulanssit.

Parkkima kertoo kaikkien olevan järkyttyneitä.

– Kukaan ei olisi voinut kuvitella, että tällaista tapahtuu. Mitä ihmettä miehelle oli tapahtunut?

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme