Mainos
Mainos

Oulun palkkamurha: Uhri yritti puolustautua – puri poikki murhaajan nimettömän

Rovaniemen hovioikeus aloitti tänään Oulun palkkamurhajutun käsittelyn.  

Murhasta ja yllytyksestä murhaan elinkautiseen tuomitut miehet valittivat Oulun käräjäoikeuden päätöksestä.

Oululaismies puukotettiin kuoliaaksi kerrostalon rappukäytävässä kaksi vuotta sitten. Oikeuden mukaan noin 40-vuotias Ramin Mansouri taivutteli parikymppisen Stepan Erikkilän surmaamaan miehen 35 000 euron palkkiolla ja muilla rahallisilla eduilla. 

Kihlakunnansyyttäjä Ilpo Virtasen mukaan palkkamurhaajan uhri oli päästänyt Erikkilän hänen esittämillä verukkeillaan sisään lukittuun porraskäytävään ja kävellyt itse Erikkilän edellä kohti ylimmissä kerroksissa sijaitsevaa asuntoaan. Tällöin Erikkilä oli ottanut taskustaan esille pitkän vihannesveitsen ja iskenyt sillä kaksi kertaa takaapäin uhria kaulaan.  

Tämän jälkeen uhri oli kääntynyt Erikkilää kohti. Syntyneen käsirysyn aikana veitsi on osunut vielä useita kertoja uhrin kehoon.

Tilanteen aikana uhri on puremalla katkaissut Erikkilän oikeasta kädestä nimettömän sormen. Uhri on kuitenkin pian tämän jälkeen kuollut tapahtumapaikalle veitseniskun aiheuttamaan kaulan pistohaavaan. 

Syyttäjän mukaan tappo on tehty vakaasti harkiten, koska se on tehty luvatun huomattavan rahapalkkion ja muita taloudellisia etuuksia sisältäneen toimeksiannon perusteella. Teko on myös kohdistunut tekijälle aiemmin tuntemattomaan henkilöön erittäin pitkän ja perusteellisen suunnittelun ja valmistelun jälkeen. Näiden lisäksi tappo on tehty teräaseella yllättäen takaapäin siten, että uhrille ei ole jäänyt käytännössä mitään puolustautumismahdollisuuksia. 

Mansouri vaatii hovioikeudessa, että syyte yllytyksestä murhaan hylätään. Toissijaisesti hän vaatii, että hänet tuomitaan enintään yllytyksestä tappoon. Hän vaatii elinkautisen muuttamista määräaikaiseksi vankeusrangaistukseksi. 

Erikkilä puolestaan vaatii murhasyytteen hylkäämistä, ja että hänet tuomitaan taposta enintään yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen.

Hovioikeus on varannut jutun käsittelyyn viisi päivää.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme