Mainos
Mainos

Oulun palkkamurhasta elinkautiset kahdelle miehelle

Oulun palkkamurhasta syytetyt miehet on tuomittu elinkautisiin vankeusrangaistuksiin Oulun käräjäoikeudessa.

24-vuotias Stepan Juhani Erikkilä tuomittiin murhasta ja 40-vuotias Ramin Mansouri (ent. Bobby Dashti) yllytyksestä murhaan.

Oikeus perusteli tuomioita sillä, että tekoa oli suunniteltu pitkään ja tarkasti. Tuomittujen välisissä Facebook-viesteissä on muun muassa käyty läpi erilaisia surmaamistapoja ja keskusteltu palkkiosta.

Lisäksi itse teko oli oikeuden mielestä törkeä, koska Erikkilä hyökkäsi uhrinsa kimppuun takaapäin ja yllättäen, jolloin uhri oli puolustuskyvytön.

Puukotus tapahtui viime vuoden helmikuussa Oulun Rajakylässä sijaitsevassa kerrostalossa ja murhan uhrina oli Mansourin entisen naisystävän silloinen puoliso. Erikkilä ei tuntenut uhriaan ennalta.

Oikeuden mukaan Mansouri tilasi surman Erikkilältä 35 000 euron palkkiota vastaan. Hän auttoi Erikkilää uhrin surmaamisessa muun muassa hankkimalla tietoja uhrin työvuoroista.

Erikkilä myönsi oikeudessa tapon ja katsoi, että hänen rangaistuksensa tulisi olla enintään yhdeksän vuotta vankeutta. 

Murhaan yllytyksestä tuomittu Mansouri vaati ensisijaisesti syytteensä hylkäämistä. Miesten mukaan kyse ei ollut harkitusta teosta.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme