Mainos
Mainos

Oulun raiskaustapaus saanut netin salapoliisit liikkeelle – poliisi älähtää laittomista vihapuheista

Oulun poliisilla on tutkinnassa törkeä raiskaus, jonka epäillään tapahtuneen Oulun Rajakylässä viime tiistaina. Epäillyt tekijät ovat poliisin tiedossa ja nyt nettikeskustelijoiden spekulaatioita halutaan hillitä.

Poliisin mukaan tutkinnassa on selvinnyt, että uhri on 15-vuotias tyttö, joka on raiskattu kahden tekijän toimesta.

Epäillyt tekijät ovat poliisin tiedossa.

Poliisi on huomannut, että tapauksesta käydään sosiaalisessa mediassa vilkasta keskustelua ja haluaa oikoa käsityksiä.

Toisin kuin sosiaalisessa mediassa on annettu ymmärtää, Eivät epäillyt tekijät poliisin mukaan ole ulkomaalaistaustaisia, vaan niin sanottuja kantasuomalaisia, kirjoitetaan poliisitiedotteessa.

– Tapahtumista täysin ulkopuolinen henkilö on alkanut kirjoittaa netissä tästä aiheesta. Siellä sitten on ulkomaalaistaustaisia henkilöitä syytetty tekijöiksi, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisista.

Poliisi muistuttaa asiasta kirjoittavia siitä, että poliisi puuttuu myös laittomiin vihapuheisiin. Tämän kaltaisissa asioissa on syytä välttää perättömien ja vailla totuuspohjaa olevien tietojen välittäminen.

– Tämä perätön kirjoitus on saanut tuhansia jakoja. Ei siellä ketään tiettyä henkilöä syytetä, mutta ei tällaista lynkkausmielialaa toivoisi olevan missään, Savela sanoo.

Perättömät kirjoitukset ovat poliisin tiedossa.

– Tutkimme ensin itse juttua, vasta sen jälkeen katsomme, mitä teemme näille nettikirjoitteluille.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme