Mainos
Mainos

Outokumpu Stainlessin rahanpesujuttu alkaa tänään Kymenlaakson käräjillä

Teräsyhtiö Outokumpu Stainlessin ja sen huolintayhtiön Saimaa Linesin talousrikosvyyhden puinti alkaa tänään Kymenlaakson käräjäoikeudessa Kouvolassa. Syyttäjä vaatii seitsemälle ihmiselle rangaistusta mm. törkeästä rahanpesusta ja väärennyksestä.

Syytteen mukaan viisi Outokummun työntekijää on syyllistynyt törkeään rahanpesuun teräksen viennin yhteydessä Venäjälle. Kahta Saimaa Linesin työntekijää syytetään törkeästä väärennyksestä kauppalaskuissa.

Syyttäjä katsoo, että suomalaiset tiesivät venäläisten yhteistyökumppaniensa laiminlyönneistä tavaran tullauksessa ja mm. kaksoislaskutuksen käytöstä. Siten on kierretty Venäjän tullimaksuja ja veroja.

Outokumpu on kiistänyt henkilöstönsä syyllistymisen laittomuuksiin. Jutun tutkinnan alkuvaiheessa epäiltyjen joukossa oli myös Outokumpu Stainlessin ja Saimaa Linesin johtoa, mutta heitä vastaan ei löytynyt näyttöä rikoksesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme