Mainos
Mainos

Ovela nainen jujutti pyörävarkaan tapaamiseen – poliisilta muistilista jokaiselle pyöräilijälle

Pyörävaras saatiin kiinni verekseltään, kun hän yritti myydä kähveltämäänsä pyörää – sen entiselle omistajalle.

Poliisin muistilista – Kirjaa muistiin nämä tiedot pyörästäsi:

  • Pyörän merkki ja malli
  • Mahdolliset tunnistettavat kulumajäljet
  • Erilaiset lisävarusteet (soittokello, pyörän valot, jälkikäteen kiinnitetyt lokasuojat)
  • Ota myös hyvälaatuinen kuva

Helsinkiläisnaiselta varastettiin polkupyörä kaksi viikkoa sitten perjantain ja lauantain välisenä yönä. Helsingin Itäkeskuksessa tapahtunut varkaus tallentui valvontakameraan, jonka nauhalla huppupäinen henkilö kantaa pyörää pois.

Hieman myöhemmin varkauden uhri tunnisti pyöränsä internetin pyöräpalstalla. Pyörä oli hänen mukaansa helposti tunnistettavissa, sillä hän oli ottanut tarkasti ylös yksilöivät tuntomerkit pyörästään. Hän oli kirjannut nämä tiedot myös tarkasti tekemäänsä rikosilmoitukseen ja hänellä oli tallessa kuitti pyörän ostosta.

Tapasi varkaan ja kutsui virkavallan

Nainen otti yhteyttä pyörän myyjään ja meni tapahtumapaikalle. Kun nainen huomasi, että kyseinen pyörä tosiaan oli hänen omansa, hän ilmoitti asiasta poliisille. Partio tuli paikalle ja tapasi paikalta naisen ja pyörää kaupitelleen henkilön. Kauppias pinkaisi poliisin huomattuaan karkuun, mutta toinen poliiseista sai hänet juostua kiinni.

Pyörän myyjä myönsi anastaneensa polkupyörän ja poliisi kuljetti hänet Pasilan poliisivankilaan varkaudesta epäiltynä.

Poliisi vinkkaa, että polkupyörät kannattaa mahdollisuuksien mukaan kiinnittää jämerällä lukolla kiinni pyöräparkin rakenteisiin niin, ettei sitä saada irti ilman työkaluja. Poliisi muistuttaa myös, että hätäkeskukseen kannattaa ilmoittaa, jos näkee jonkun avaamassa pyörän lukkoa työkaluilla ilta- tai yöaikaan. Tällainen henkilö ei todennäköisesti ole oikealla asialla.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot