Mainos
Mainos

Oven läpi ampuminen Kärkölässä toi vankeutta

Lahden käräjäoikeus on tuominnut törkeän pahoinpitelyn yrityksestä kolme miestä, jotka ampuivat katkaistulla haulikolla viisi laukausta oven lävitse Kärkölässä helmikuussa. Oikeuden mukaan kyse oli hätävarjelusta, kun asukas vastasi kahdella yksipiippuisen haulikon laukauksella.

Johtava kihlakunnansyyttäjä Pekka Noronen oli vaatinut kaikille osapuolille tuomiota tapon yrityksestä. Laittomat aseet toivat jokaiselle miehelle tuomion ampuma-aserikoksesta.

Oikeudessakaan ei selvinnyt motiivia sille, miksi rikoksesta tuomitut pyrkivät kärköläläismiehen asuntoon tehdäkseen tälle väkivaltaa. Törkeä pahoinpitelyn yritys ja törkeä kotirauhan rikkominen toivat kullekin kahden vuoden ehdottoman vankeustuomion.

Itseään puolustanut mies saa 3000 euron korvauksen kivusta ja särystä. Asukas ei haavoittunut "sokkoammuskelussa", mutta osui tunkeilijoihin. Yksi sai kyynärvarteen kolme haulia ja toinen kymmenkunta lonkkaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme