Mainos
Mainos

Paatero poliisien riidoista: Vanhojen kaivelua

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitää keskustelua keskusrikospoliisin ja huumepoliisien väleistä vanhojen kaiveluna.

Parikymmentä vuotta huumepoliisina maakunnassa työskennellyt poliisi kertoi eilen MTV Uutisille poliisiyksiköiden äärimmäisen tulehtuneista väleistä.

Haastateltu mies muun muassa syytti krp:n pääosaston tiettyä osastoa kiusaamisesta ja väitti, että rikostutkintojen onnistuminen on vaarantunut vihan ja poliisien keskinäisen kilpailun takia. Hänen mukaansa ongelmat koskevat kolminumeroista määrää poliiseja.

Aamun Huomenta Suomessa vieraana ollut Paatero ei allekirjoittanut väitteitä. Hänen mukaansa maakuntien poliiseilla ja krp:llä on ollut yksittäisiä kahnauksia, mutta keskeisimmät ongelmat ovat olleet krp:n ja Helsingin huumepoliisin välillä.

– Näiden talojen johdot ovat sitoutuneet siihen, että yhteistyö sujuu jatkossa. Mielestäni nyt ei pitäisi katsoa enää peruutuspeiliin, vaan tulevaisuuteen, Paatero sanoi.

Hänen mielestään rikosten tutkinta ei ole ollut vaarassa, vaan poliisi on päinvastoin esimerkiksi viime vuonna selvittänyt törkeitä huumerikoksia aiempaa enemmän.

Hän kuitenkin ymmärtää, että aikuisten ihmisten keskinäinen kahnaus näyttää absurdilta ulospäin.

– Ei tavallisia ihmisiä kiinnosta yhtään, tutkiiko jutun Helsingin poliisilaitos, krp, Lapin poliisilaitos tai kuka tahansa. Tärkeintä on, että sen tutkii poliisi. Siksi seuraankin tätä keskustelua vähän surullisena. 

Tällä hetkellä Helsingin huumepoliisin ja krp:n välejä heikentää huumepoliisin päällikköön Jari Aarnioon kohdistuva rikostutkinta. 

Riidat ovat kuitenkin alkaneet jo vuosia aiemmin. Tuoreessa muistissa on vuosina 2007-2010 käyty oikeudenkäynti, jossa kovista syytteistä huolimatta Helsingin huumepoliisin työntekijöille ei langetettu tuomioita.

– Edellinen huumeoikeudenkäynti jätti varmasti arpia joidenkin sieluun, Paatero sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme