Mainos
Mainos

Paatero poliisien väleistä: Joidenkin välillä voi olla ristiriitaa

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero vakuuttaa, että Helsingin poliisin ja krp:n välillä ei ole ongelmia.  

Yksiköiden huonoista väleistä on puhuttu julkisuudessa aika ajoin, viimeksi Helsingin huumepoliisin pomoon Jari Aarnioon liittyvän rikosepäilyn kohdalla.

– Organisaatioiden välillä ei ole mitään ongelmaa tällä hetkellä. Onko sitten yksittäisten asioiden, yksittäisten pienien kokonaisuuksin välillä, niin se on aina mahdollista. Helsingin huumeyksikön joidenkin henkilöiden ja krp:n joidenkin henkilöiden välillä voi tietenkin olla ristiriitaa, jolla saattaa olla pitkät taustat, Paatero sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Tulehtuneista väleistä keskustelua päivittäin

Perjantaina vangitun Aarnion rikosepäilyt liittyvät seurantalaitteita valmistavaan Trevoc-yhtiöön, josta viranomaiset ovat tehneet hankintoja sadoillatuhansilla euroilla. Aarnion epäillään osallistuneen esteellisenä työnantajansa tekemiin hankintoihin ja niiden valmisteluun sekä saaneen huomattavia etuuksia yksityisestä yrityksestä. Aarnio kiistää rikosepäilyt.

Paateron mukaan Helsingin poliisin ja krp:n tulehtuneista väleistä on keskustelu paljon vuoden 2008 huumeoikeudenkäynnin jälkeen. Joulukuussa 2007 syyttäjä käynnisti tutkinnan, jossa useita poliiseja Aarnio mukaan lukien epäiltiin törkeistä virkarikoksista heidän katsottuaan vinkkimiestensä toimintaa läpi sormien.

Paateron mukaan henkilöiden välisistä riidoista on käyty keskustelua Helsingin poliisin ja krp:n kanssa päivittäin.

– Tämmöiset asiat pitää saada pois päiväjärjestyksestä yksittäisten virkamiestenkin tekeminä.

"Poliisin uskottavuus ei kärsi"

Mielenkiintoinen seikka on myös, että Trevocin siviilihenkilöihin kohdistuvaa tutkintaa hoitaa krp. Krp irtisanoi aikoinaan Trevocin nyt vangittuna olevan toimitusjohtajan.

– Tutkintakokonaisuus lähti liikkeelle eri pohjalta ja se laajeni näihin kysymyksiin. Siinä yhteydessä syyttäjä oli neuvotellut tutkijoiksi krp:n henkilöitä. Vaikuttaako tämä tilanne jotain jatkossa, se on tutkinnanjohtajan asia arvioida.

Eikö tässä ole nähtävissä jonkinlaista jääviysongelmaa?

– Se ei ole minun arvioitavissa, vaan niiden tahojen, jotka tutkintaa tekevät.

Paatero ei usko, että nyt tutkittavana olevalla rikosepäilyllä on vaikutusta poliisin uskottavuuteen.

– Jos se jää yksittäisen ihmisen tekemiini epäilyihin, en usko, että sillä pitkässä juoksussa on merkitystä. Pidän vakavana sitä, että ehkä ensimmäisen kerran puhutaan törkeän lahjoman vastaanotosta poliisin sisällä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme