Mainos
Mainos

Pahaenteiset kuokkavieraat kyttäävät kotibilekutsuja netissä

Kotibileiden ongelmaksi ovat tulleet kuokkavieraat, jotka kaivavat tietoa bileistä internetistä.

Lähes ammattimaisten kuokkavieraiden tarkoituksena on mennä bileisiin rettelöimään ja kauppaamaan tai tarjoamaan alkoholia tai huumeita, kertoo Yle Uutiset.

Kuokkavieraat ovat poimineet tietoa bileistä netin yhteisöpalveluista, kuten Facebookista ja IRC-Galleriasta. Kuokkavieraat poimivat vihjeitä tulevista juhlista hyvinkin pienistä yksityiskohdista, kuten nettiin laitettujen valokuvien kuvateksteistä. Ainakin Turussa ja Tampereella on tullut ilmi tällaisia tapauksia.

Nuorisotyöntekijä Sami Renberg Turun nuorisoasiainkeskuksesta kertoo Ylelle, että huumeita käyttävälle nuorelle kotibileissä kuokkiminen saattaa olla tehokas keino hankkia rahaa aineiden ostamiseen. Renbergin mukaan isäntäväki tai muut vieraat voivat tulla huumatuiksi. Tämän jälkeen talosta voi varastaa kaiken arvokkaan.

Turussa käsistä riistäytyneet kotibileet ovat olleet jo sen verran suuri ongelma, että nuorisotyöntekijät ovat kiertäneet kouluissa varoittelemassa ammattimaisista kuokkavieraista.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme