Mainos
Mainos

Pahantekijä sytytti tulen sähkökaappiin Iisalmessa – ilkivalta olisi voinut sekoittaa junaliikenteen päivien ajaksi

Poliisi tutkii Iisalmen rautatieasemalla sunnuntai-illan ja maanantaiaamun välillä tapahtunutta vahingontekoa.

Joku oli murtautunut asemalta noin 200 metrin päässä sijaitsevaan sähkökaappiin ja sytyttänyt sen sisälle tulen. Tuli oli tuhonnut kaapin sisällä sähköjohtoja ja muuta kaapin sisältöä.

Poliisin mukaan kaapin sisälle oli laitettu myös jotain helposti syttyvää tavaraa ja paloa-edistävää ainetta. Lisäksi ratapihalla olevia junaradan vaihteenlämmityskaappeja oli kytketty pois päältä. Myös päävirrat oli katkaistu.

Paikalla käyneen turvalaiteasentajan mukaan tilanteesta olisi voinut pahimmillaan syntyä iso vaaratilanne. Suurin vaara liikenteelle on ollut silloin, kun palo on ollut vielä käynnissä.

Tuolloin turvalaitteet eivät olisi välttämättä toimineet oikein eikä järjestelmä olisi välttämättä ollut vielä vikatilassa.

Vikatilanteen tullessa junien opastimet kytkeytyvät punaiselle, ja liikenne joudutaan turvaamaan ihmisten voimin. Tämä olisi aiheuttanut tuntuvaa viivästystä liikenteelle.

Jos sähkökaapissa olleet kaapelit olisivat tuhoutuneet kokonaan,  liikenne olisi voitu joutua hoitamaan jopa pari päivää käsivoimin, mikä olisi aiheuttanut myöhästymisiä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot