Mainos
Mainos

Painostettiin huumekuriiriksi – 13 vuotta vankeutta

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi tänään 45-vuotiaan miehen 13 vuoden vankeuteen törkeistä huumausainerikoksista. Mies oli tuomion mukaan muun muassa salakuljettanut tuhansia kiloja hasista, satoja kiloja kokaiinia ja kymmeniä kiloja heroiinia ja amfetamiinia Euroopan sisällä toisen ihmisen kanssa.

Rikokset, joista mies tuomittiin, oli tehty Espanjassa, Hollannissa, Tanskassa, Saksassa, Belgiassa, Britanniassa, Norjassa, Ruotsissa, Italiassa ja Suomessa.

Suomeen mies oli salakuljettanut huumausaineita kuusi kertaa; yhteensä noin 123 kiloa hasista, 20 kiloa amfetamiinia ja kilon kokaiinia.

Mies oli tuomion mukaan toiminut järjestäytyneen huumeliigan kuriirina ryhmän lukuun ja ryhmän toimeksiannosta.

Mies sanoo, että hänet pakotettiin rikollisryhmään mukaan uhkaamalla väkivallalla häntä ja hänen läheisiään. Käräjätuomiossa arvioidaan, että rikollisen toiminnan taustalla on ilmeisesti ollut painostusta, mutta tästä ei saatu pitävää näyttöä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme