Mainos
Mainos

Päiväkodin lastenhoitaja löi avokämmenellä 2-vuotiasta

Helsingin käräjäoikeus langetti sakkoja 2,5-vuotiasta poikaa lyöneelle päiväkodin työntekijälle. 58-vuotias nainen löi lasta kerran avokämmenellä.

Tapaus sattui Helsingissä 12. marraskuuta 2015. Kyse oli päiväkodin tavallisesta ulosmenotilanteesta.

58-vuotias nainen kertoi, että lapsi oli jo puettu, mutta oli sitten ulostanut housuun. Työntekijä oli huutanut lapselle, jolloin lapsi oli mennyt makaamaan patjalle.

58-vuotias nainen kertoi nostaneensa lasta ja samaan aikaan läpsäisi poikaa ohimolle. Nainen sanoi molempien järkyttyneen tilanteesta. Nainen arveli lapsen ennemmin säikähtäneen kuin tunteneen kipua.

Tilannetta puolentoista metrin päästä seurannut toinen työntekijä arvioi avokämmenlyönnin napakaksi. 58-vuotiasta hän kuvasi aggressiiviseksi ja kiihtyneeksi.

Tämän toisen työntekijän mukaan lapsi oli kaatunut lattialle lyönnin voimasta. Hänkään ei uskonut lapselle aiheutuneen lyönnistä kipua.

Myöhemmin lapsi oli itkenyt ja vain seisonut paikallaan.

Oikeus: "Kipua aiheutui"

Helsingin käräjäoikeus piti selvänä, että lyönti aiheutti lapselle kipua, vaikka väkivalta oli sinänsä vähäistä.

– Teko on kuitenkin kohdistunut pieneen puolustuskyvyttömään lapseen, oikeus totesi. Se oli myös tehty lastenhoitajan tehtävässä, jolloin naisella oli erityinen vastuu lapsen hyvinvoinnista.

Oikeus päätyi sakkorangaistukseen. 58-vuotiaalle langetettiin 70 päiväsakkoa, josta kertyi hänen tuloillaan maksettavaa 840 euroa.

58-vuotias nainen menetti myös työnsä, kun Helsingin kaupungin varhaiskasvatusvirasto purki työsopimuksen puolitoista viikkoa teon jälkeen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme