Mainos
Mainos

Pakolaisia auttavia kansalaisia uhkailtu väkivallalla

Pakolaiset tai heitä auttavat ihmiset ovat saaneet osakseen väkivaltaisia uhkailuja eri puolilla maata, kerrotaan poliisista.

Rikosylikomisario Teijo Ristola Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että etenkin sosiaalisessa mediassa esitettyjä uhkauksia on esiintynyt ympäri maata.

Ristolan mukaan tapauksia voi olla valtakunnallisesti kymmeniä, mutta määrästä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Hänen mukaansa kyse on kuitenkin enemmän yksittäisistä tapauksista kuin varsinaisesta ilmiöstä.  
– Me kaikki tiedämme, että yhteiskunnallinen keskustelu tästä aiheesta on aika kovaa, ja nyt näyttää siltä, että välillä unohdetaan keskustelun rajat ja rikoksen tunnusmerkit voivat täyttyä, Ristola sanoo. 

Asiasta uutisoineen Turun Sanomien mukaan esimerkiksi vaate- ja tavarakeräyksen pakolaisten hyväksi organisoinut turkulaisnainen on saanut sähköpostitse tappouhkauksen. Ristolan mukaan asiasta on tehty rikosilmoitus. 

Ristolan mukaan uhkailujen vakavuus arvioidaan tapauskohtaisesti. Hän huomauttaa, että kyse ei ole mitenkään poikkeuksellisesta poliisitoiminnasta, vaan poliisi arvioi hädänalaisten auttajiin kohdistuvia uhkauksia kuten muitakin sen tietoon saatettuja uhkailuja.

– Turvapaikka-asian osalta kova puhe ja sosiaalisessa mediassa esitetyt uhkaukset ovat aika uusi asia. Poliisi on perehtymässä siihen ja selvittämässä sitä onko kyse yksittäisten ihmisten esittämistä uhkauksista vai onko taustalla organisoitua toimintaa.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme