Mainos

Palkkaepäselvyydet johtivat parin viikon piinaamiseen

Espoossa viiden hengen miesjoukko piinasi rakennusalan yrittäjää väkivallalla ja omaisuuden tuhoamisella kahden viikon ajan.

Piinausvyyhti alkoi autokaupoista ja palkkaerimielisyyksistä viime vuoden syyskuun alussa. Rakennusliikkeen omistajan oli ollut tarkoitus myydä huonossa kunnossa ollut auto miehelle, joka oli ollut työharjoittelussa rakennusliikkeessa. Myöhemmin oli kuitenkin selvinnyt, ettei mies ollutkaan ollut koulussa eikä hänellä ollut työssäoppimisjaksoa. Kaupanteossa on tullut riitaa auton papereista ja riidan päätteeksi mies oli alkanut hakata autoa. Mies rikkoi sen sivupeilin ja hyppi auton katon päällä.

Auton rikkomisen jälkeen varsinainen piinaamisjakso alkoi. Perjantaina, syyskuun kuudentena päivänä, kaksi miehistä pahoinpiteli rakennusliikkeen omistajan parkkipaikalla. Omistaja oli tullut paikalle avopuolisonsa kanssa ja parkkipaikalla omistajalle ja kahdelle miesjoukon jäsenelle oli tullut riitaa työharjoitteluun liittyvistä asioista ja auton rikkomisesta.  Miehet potkivat ja kuristivat omistajaa. Tapahtuman lopuksi kaksi piinaajajoukkoon kuulunutta miestä varasti rakennusliikkeen omistaman perävaunun sekä sen sisällä olleet työkoneet ja työkalut.

Rakennusliikkeen omistajan piina jatkui seuraavana maanantaina, kun yksi miehistä uhkasi häntä väkivallalla. Uhkaus oli vakava: Piinaaja oli uhannut katkoa rakennusliikkeen omistajan jalat, viedä tämän metsään ja puhkoa keuhkot ruuvimeisselillä. Samana päivänä piinaajat olivat murtautuneet rakennusliikkeen toimitiloihin ja vieneet taulutelevision, videotykin ja tietokoneen.

Uhkailu jatkui tiistaina, nyt uhkaus osoitettiin rakennusliikkeen omistajan avopuolisolle. Yksi piinaajista oli soittanut avopuolisolle ja sanonut, että ”nyt ei kannata olla kotona, sillä X (rakennusliikkeen omistajan nimi) ei enää kauaa hengitä”. Tavoitteena oli, että avopuoliso välittäisi uhkauksen rakennusliikkeen omistajalla ja näin tapahtuikin.

Seuraavana päivänä, eli keskiviikkona, miesjoukko sytytti tuleen rakennusliikkeen omistaman mopon. Samalla paloivat viereen pysäköidyt kaksi muuta ajoneuvoa. Juuri ennen mopon polttamista joukko oli soittanut rakennusliikkeen omistajalle ja pyytänyt tämän tulemaan pihalle. Mopo oli jo tulessa omistajan saapuessa paikalle. Mopon polttamisen syyksi joukko kertoi maksamattomat palkat ja siitä syntyneen vihan.

Tuhotyöt jatkuivat perjantaina, kun joukko poltti rakennusliikkeen omistajan omistaman rakennuksen Inkoossa. Rakennus paloi maan tasalle. Samana päivänä joukko poltti myös Espoossa parkissa olleen rakennusliikkeen pakettiauton. Auto paloi käyttökelvottomaksi ja samalla sen vieressä ollut henkilöauto vaurioitui.

Viikonloppuna joukko oli vielä varastanut rakennusliikkeen omistaman merikontin, jonka sisällä oli muun muassa työkoneita ja -tarvikkeita.

Piinausjoukon jäsenet tuomittiin erimittaisiin rangaistuksiin Espoon käräjäoikeudessa. Miesjoukosta pisimmän tuomion sai rakennusliikkeen omistajaa väkivallalla uhannut vuonna 1978 syntynyt mies. Hänet tuomittiin vuoden ja viiden kuukauden vankeuteen laittoman uhkauksen lisäksi muun muassa törkeistä vahingonteoista.

Avopuolisoa uhannut vuonna 1992 syntynyt mies tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen laittoman uhkauksen lisäksi muun muassa törkeistä vahingonteoista.

Työharjoittelussa ollut vuonna 1978 syntynyt mies tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen muun muassa pahoinpitelystä sekä törkeistä vahingonteoista. Miehet joutuvat myös korvaamaan tuhottua omaisuutta.

Muut joukkoon kuuluneet tuomittiin sakkorangaistuksiin.


Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot