Mainos
Mainos

Paloittelumurhaaja Markus Pönkä pakoili poliisia kuukausia – "Ei ole tietoa, miksi hän valitsi juuri Ruotsin"

Tallinnan paloittelumurhaajana tunnettu Markus Pönkä otettiin kiinni puolen vuoden pakoilun jälkeen Tukholman lähistöltä Gustavsbergistä lauantai-iltana.

Keskusrikospoliisista kerrotaan MTV Uutisille, että Pönkä on edelleen Ruotsissa, mutta hänen luovutustaan Suomeen valmistellaan.

– Luovutusprosessi on meneillään, mutta tarkasta päivästä, koska hänet tuodaan Suomeen, ei ole tietoa, rikoskomisario Kaj Björkqvist keskusrikospoliisista sanoo.

Pönkä otettiin kiinni lauantai-iltana suur-Tukholman alueella sijaitsevan kerrostalon asunnosta. Kiinniottoa edelsi kolmen tunnin piiritys. Björkqvist ei kommentoi tarkemmin piiritystä tai kiinniottoa, mutta toteaa, että tapaus lähti etenemään, kun Ruotsin poliisi julkaisi tiedon siitä, että Pönkä on mahdollisesti Ruotsissa.

– Yleisöltä tulleiden vihjeiden päästiin eteenpäin. Saatiin osoite ja varma tunnistus, ja se johti Pöngän kiinniottoon.

Björkqvistilla ei ole tietoa siitä, onko Pönkä ollut koko ajan Ruotsissa tai miksi juuri Ruotsi valikoitui Pöngän kohteeksi.

– Siihen hän osaa vastata parhaiten itse. Krp ei ole kuitenkaan vielä Pönkää kuullut.

Naapurit täysin tietämättömiä

Pöngän naapureina samassa talossa asuneet naiset kertovat Expressenille, että he olivat täysin tietämättömiä miehen rikollisesta taustasta.

– Ajattelin, että hän on kenties tietokonenörtti tai jotain sellaista, nainen sanoi.

Naiset asuivat Pöngän asunnon alapuolella, kerrosta alempana. Pönkä oli asunut vuokra-asunnossaan helmikuusta lähtien.

Perjantaina Ruotsin poliisi tieodotti laajalti, että Pönkä saattaa majailla Ruotsissa. Hänen kuvansa julkaistiin monissa medioissa.

– Kun näimme kuvan, tunnistimme miehen heti yläkerran naapuriksi, naiset sanoivat Expressenille.

Naiset myös kertoivat törmänneensä Pönkään usein rapussa.

– Hän liikkui aina yksin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme