Mainos
Mainos

Paloittelumurhaaja valitti appelsiinimehusta

Raa'asta paloittelusurmasta ja petoksista tuomittu suomalaismies on toistuvasti valittanut kohtelustaan vankilassa.

Markus Pönkä (s. 1983) ampui ja paloitteli suomalaisen liikekumppaninsa Tallinnassa joulukuussa 2005. Vuonna 2007 hänet tuomittiin Harjun maaoikeudessa 12 vuoden vankeuteen. Myöhemmin Pönkä tuomittiin myös Helsingin käräjäoikeudessa vankeuteen suuressa valelaskutusjutussa. Pönkä lähetti liikekumppaninsa kanssa tuhansille pienyrittäjille harhauttavia laskuja, joita moni yrittäjä erehtyi maksamaan. Valelaskutusta käsitellään vielä hovioikeudessa.

Riihimäen vankilassa tuomiotaan suorittava Pönkä on vaatinut muun muassa oikeutta pitää hallussaan tietokonetta, tulostinta, matkapuhelinta, Blueberry-päätelaitetta, MP3-soitinta, nyrkkeilysäkkiä ja vankilan ulkopuolelta hankittua appelsiinimehua. Hän on myös hakenut poistumislupia ja vaatinut jopa vapauttamista vankilasta.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus ja korkein hallinto-oikeus ovat joko hylänneet vaatimukset tai jättäneet ne käsittelemättä.

Lue lisää:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme