Mainos
Mainos

Yllättävä päätös: Paloittelumurhaajana tunnetun Markus Pöngän uusin vangitsemismääräys hylättiin

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt vangitsemisvaatimukset paloittelumurhaajana tunnetun Markus Pöngän uusien rikosepäilyjen osalta.

Pönkä oli vangittuna todennäköisin syin epäiltynä törkeästä maksuvälinepetoksesta ja useasta törkeästä tietomurrosta.

– Pönkää epäillään seitsemästä törkeästä tietomurrosta. Rikokset ovat tapahtuneet vuoden sisällä, kertoo vangitsemisvaatimuksen esittänyt rikoskomisario Mikko Laaksonen.

Pönkä on kiistänyt rikosepäilyt. Vangitsemisistunto oli salainen.

Pönkä otettiin kiinni Tukholmassa elokuun lopussa ja luovutettiin Suomeen. Pönkä oli etsintäkuulutettu, koska hän ei saapunut suorittamaan vankeusrangaistustaan huhtikuussa.

Hänet oli jo aiemmin vangittu poissaolevana kahdesta KRP:n tutkinnassa olevasta rikoskokonaisuudesta.

– Esitutkinta on alkuvaiheessa. Nyt päästään eteenpäin, kun Pönkä on täällä, Laaksonen sanoo. 

Pönkä tunnetaan Tallinnassa 2005 tehdystä liikekumppaninsa paloittelumurhasta, josta hän sai 12 vuoden tuomion. Tämän tuomion hän on suorittanut.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot