Mainos
Mainos

Paloittelumurhasta tuomittua Markus Pönkää epäillään uudesta rikoksesta – KRP vaitonainen

Tallinnan paloittelumurhasta tunnettua Markus Pönkää epäillään törkeästä veropetoksesta. Pöngän omaisuutta on asetettu takavarikkoon Helsingin käräjäoikeudessa.

Pönkä esitti maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa, että käräjäoikeuden aiemmin määräämää takavarikko kumottaisiin. Takavarikkoasian salaiseksi määrätyssä käsittelyssä annettiin ratkaisu, jonka perusteella takavarikko pidetään voimassa.

Takavarikko liittyy epäilyyn siitä, että Pönkä olisi syyllistynyt törkeään veropetokseen. Tapausta tutkii keskusrikospoliisi. Tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Asko Vatén ei avaa tapauksen yksityiskohtia.

– Tämä on vanha litania tutkinnallisista syistä ja niin edelleen. En voi oikeastaan toistaa muuta, kuin käräjäoikeuden paperissa näkyy.

Vaténin mukaan keskusrikospoliisin tutkima törkeä veropetos ei liity Pöngän aiemmin esillä olleisiin rikoksiin.

– Tämä on ihan oma, erillinen juttunsa.

Pönkä tuomittiin käräjäoikeudessa viimeksi marraskuussa 2015 kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen yhteensä paristakymmenestä rikosnimikkeestä, muun muassa törkeistä petoksista, törkeistä väärennyksistä ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Helsingin hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion voimassa suurimmilta osin. Pönkää ei kuitenkaan määrätty heti vangittavaksi.

Lukuisten talousrikosten lisäksi Pönkä tunnetaan vuonna 2005 Tallinnassa tapahtuneesta paloittelumurhasta, josta hänet tuomittiin 12 vuodeksi vankeuteen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme