Mainos
Mainos

Pankkiryöstön haastava tutkinta: Tuntitolkulla valvontanauhoja, epäillyt ehkä Virossa

Nurmijärven Klaukkalassa maanantaina tehty pankkiryöstö vaikuttaa tutkinnanjohtajan mukaan ammattirikollisten tekemältä.

Poliisi kaipaa vihjeitä

Klaukkalan Nordea ryöstettiin maanantaina puolilta päivin aseella uhaten.

Pankissa oli yksi kertakäyttöhaalariin ja maskiin pukeutunut ryöstäjä, mutta poliisi epäilee, että miehellä oli rikoskumppani, joka toimi pakoauton kuskina. Poliisi on löytänyt valvontakamerakuvia epäiltyjen todennäköisestä pakoautosta, jota se epäilee punaiseksi Opel Vectraksi. Auton merkkiä on epäilty myös Toyotaksi. 

Poliisi pyytää vihjeitä tai havaintoja autosta vihjepuhelimeen 0295 436 442.

– Kun verrataan esimerkiksi pikkukaupan ryöstöön, Klaukkalan pankkiryöstäjät olivat varustautuneet hyvin ja suunnitelleet pakoreitin huolella. Pankissa asiakkaan uhkaaminen aseella on myös merkki siitä, että ryöstö on ammattirikollisten tekemä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kuvailee.

Valvontakameranauhojen tarkastaminen vie tutkinnanjohtajan mukaan vielä aikaa, sillä tallenteita on runsaasti.

– Valvontakameratallenteita on tuntitolkulla. Yhdellä huoltoasemalla voi olla kahdeksan valvontakameraa, joissa jokaisessa on useampi tunti materiaalia. Näitä pisteitä puolestaan voi olla kymmeniä, Kimmo Hyvärinen sanoo.

Valvontanauhojen lisäksi poliisipartiot tekevät Klaukkalassa muun muassa tarkistuksia ulkona. Pankkiryöstäjistä ei ole vielä varsinaisia epäilyjä.

– Meillä on muutamia henkilöitä, joiden yhteyksiä selvitellään. Varsinaisia epäiltyjä ei vielä ole, Hyvärinen sanoo.

Poliisi arvelee, että pankkiryöstäjät ovat voineet jo paeta maasta.

– Olemme tehneet kyselyitä Viron viranomaisille, mutta varsinaista virka-apupyyntöä emme ole jättäneet. Maasta poistuminen on hyvin mahdollinen vaihtoehto, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme