Mainos
Mainos

Pankkivirkailija ja kolme miestä syytettyinä Töölön pankkiryöstöstä

Niin sanotun Töölön valepankkiryöstön käsittely alkaa aamulla Helsingin käräjäoikeudessa. Syytettyjen penkille istuu kolme miestä sekä nainen, joka oli rikoksen kohteeksi joutuneen pankin virkailija.

Helsingin OP Pankin Tullinpuomin konttorista vietiin syyskuussa 60 000 euroa rahaa. Juttua tutkittiin aluksi ryöstönä, koska pankkiin marssinut mies antoi virkailijalle uhkausviestin.

Myöhemmin poliisi alkoi epäillä, että pankin työntekijä olikin mukana juonessa. Nainen jätti aluksi kertomatta, että konttoriin astellut mies on hänelle tuttu. Virkailija kertoi asiasta vasta, kun joutui pidätetyksi ja epäillyksi.

Esitutkinnan loppupuolella naisen asema muuttui taas. Viranomaiset päättelivät, että pelkän rikoksentekijän suojelemisen sijasta nainen olikin osallinen pankkikeikkaan. Syyttäjä päätti nostaa syytteet koko nelikkoa vastaan törkeästä varkaudesta.

Yhden miehistä epäillään olleen rikoksen pääsuunnittelija, toisen teon toteuttaja ja kolmannen autokuski ja apuri. Pankki on saanut rahasaaliista takaisin noin puolet.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme