Mainos
Mainos

Patria-syytetyt aikovat vaatia hyvitystä oikeusjutun venymisestä

Ainakin osa lahjonnasta syytetyistä patrialaisista aikoo vaatia hyvitystä oikeusjutun venymisestä. Tämä tuli ilmi tänään oikeudessa Patrian Slovenia-jutun loppulausunnoissa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on yhdistänyt Slovenian- ja Kroatian-haarat. Kroatian kauppojen käsittely alkaa Slovenia-haaran loppukeskustelujen jälkeen.

Puolustus myös kiisti lahjonnan. Syyttäjällä ei ole puolustuksen mukaan ole mitään näyttöä siitä, että joku olisi antanut lahjuksia Patrian ajoneuvokaupan vauhdittamiseksi Sloveniassa. Asianajaja Riitta Leppiniemi luonnehti syyttäjän loppupuheenvuoroa arvailuksi, maalailuksi ja spekuloinniksi.

Leppiniemen mukaan puolustusvälinehankinnat ovat aina poliittisia päätöksiä, koska hankkeissa käytetään suuri määrä verorahoja ja niihin liitetään vastakauppoja. Hän puolustaa Patrian tytäryhtiön entistä toimitusjohtajaa.

Leppiniemi totesi myös, että asekaupalle oli valtioneuvoston vientilupa Suomesta. Slovenian yhteistyöyritykselle ei Leppiniemen mukaan ollut vaihtoehtoa.

Loput syytettyjen loppupuheenvuoroista kuullaan ensi viikolla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme