Mainos
Mainos

Patrian lahjusepäilyt koskevat kymmentä ihmistä Suomessa

Patria Vehiclesin ja Slovenian puolustusministeriön välisiin panssariajoneuvokauppoihin kohdistuneiden lahjusepäilyjen esitutkinta on pääosin valmistunut.

Keskusrikospoliisin mukaan Suomessa epäillään kymmentä henkilöä törkeästä lahjuksen antamisesta.

Samaan esitutkintaan sisältyy myös yritysvakoilua koskeva osa, joka valmistuu poliisin mukaan ensi viikolla. Yritysvakoilusta epäillään kuutta henkilöä. Ensi viikolla valmistuu myös esitutkinta, jossa yhtä henkilöä epäillään perättömästä lausumasta.

Patrian ja Slovenian valtion välisiin kauppoihin liittyvistä lahjusepäilyistä käynnistettiin esitutkinta vuonna 2008. Esitutkintaa edelsi kuukausia kestänyt tiedusteluvaihe, jonka aikana Keskusrikospoliisi keräsi tietoa Suomessa ja ulkomailla. Esitutkinta on tehty kolmen valtion, Suomen, Slovenian ja Itävallan yhteisessä tutkintaryhmässä.

Sloveniassa ja Itävallassa on jo nostettu asiaa koskevat syytteet. Patria Vehiclesin ja Kroatian puolustusministeriön panssariajoneuvokauppoja koskeva lahjusrikostutkinta jatkuu edelleen.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme