Mainos
Mainos

Pedofiilikirjoitus ei ollut kiihotusta kansanryhmää vastaan

Pietarsaaren pedofiiliskandaaliin liittyvä blogikirjoitus ei johda syytteeseen kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Asiasta päätti apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

Jupakassa keskustan ruotsinkielisen piirin puheenjohtaja Peter Albäck arvosteli Limingan kunnanhallituksen puheenjohtajaa Helena Tornbergia siitä, ettei tämä puuttunut liikkeensä piirissä harjoitettuun seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Albäck kirjoitti Tornbergin blogiin muun muassa: "Olethan sinä tiennyt, mutta kuten muutkin sinäkään et uskalla tarttua asioihin ja tehdä loppua tälle sairaalle liikkeelle johon itse kuulut".

Tornberg koki viestin loukkaavan sekä omaansa että lestadiolaisyhteisön kunniaa.

Kalskeen mukaan teksti on alatyylistä, mutta se ei uhkaa tai herjaa lestadiolaisia uskonnollisena ryhmänä. Muilta osin hän jätti asian paikallisen syyttäjän harkittavaksi.

Kalskeen käsiteltävänä oli myös eräs toinen Albäckin nettikirjoitus, joka sekään ei ollut kansanryhmään kohdistunut rikos.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme