Mainos
Mainos

Pekka Perä ääneen – "pidin huolta ympäristösuojelun resursseista"

Kaivoksen perustajan, toimitusjohtaja Pekka Perän kuuleminen on alkanut Talvivaaran ympäristökäräjillä.

Perän mukaan kaivoksen perustamisvaiheessa Talvivaaran käytössä oli runsaasti kokemusta ja maailmanluokan osaamista. Perä sanoo, että hän on pitänyt huolen siitä, että ympäristönsuojeluun on riittävät resurssit. 

Ympäristörikosjutussa on syytteessä kaikkiaan neljä Talvivaaran kaivoksen johtohenkilöä. He kiistävät syytteet.

Talvivaara Sotkamon konkurssipesälle syyttäjä vaatii 850 000 euron yhteisösakkoa. Konkurssipesää ja syytettyjä uhkaa yhteisvastuullisesti myös yli 13 miljoonan euron korvausvaatimus rikoshyödyn menettämisenä.

Syyttäjä vaatii jutussa syytetyille ehdollisia vankeustuomioita ja sakkoja törkeästä ympäristön turmelemisesta. Syyttäjän mukaan ympäristön turmelemista on tapahtunut heti kaivoksen alkutaipaleelta lähtien.

 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot