Mainos
Mainos

Perä saapui Talvivaara-käräjille tyynen oloisena

Toimitusjohtaja Pekka Perä saapui Talvivaaran ympäristörikoskäräjille tyynenä. Hän harmitteli, että käräjät vievät paljon aikaa ja että työajan voisi tehokkaamminkin käyttää.   

Perä vaihtoi muutaman sanan STT:n toimittajan kanssa saapuessaan Kajaanin kampuksella alkaville käräjille. Hän ei pysähtynyt antamaan kommentteja aulassa odottaneille median edustajille.

Istuntopaikalla on parikymmentä tiedotusvälineiden edustajaa ja noin saman verran lähialueen asukkaita.  

Talvivaaran ympäristörikosjuttua käsitellään ensimmäiset päivät poikkeuksellisesti Kajaanin lakkautetun opettajankoulutuslaitoksen tiloissa suuren osallistujamäärän vuoksi.  

Neljää Talvivaaran johtohenkilöä syytetään törkeästä ympäristön turmelemisesta. Lisäksi syyttäjä vaatii Talvivaara Sotkamolle maksimimäärää eli 850 000 euron yhteisösakkoa.  

Syytettyinä ovat kaivoksen perustaja ja toimitusjohtaja Pekka Perä, ex-toimitusjohtaja Harri Natunen, aiemmin kaivoksen johtajana toiminut Lassi Lammassaari sekä metallien talteenoton osastopäällikkö.  
Syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot