Mainos
Mainos

Perämeren lohen luvaton pyynti poiki rikostutkintoja

Perämeren ja Tornionjoen kalastusvalvonnassa on paljastunut useita rikkeitä. Alkukesän aikana ilmenneistä tapauksista kolme on johtanut rikostutkintaan. Kahdessa tapauksessa tutkitaan kalastusrikosta, yhdessä luvatonta pyyntiä. Rikoksista epäillään ammattikalastajia.

-Tutkimme tapauksia, joissa on lohta on pyydetty ja myyty aikana, jolloin lohenpyynti ei ole sallittua, kertoo tutkinnanjohtaja Markku Kohonen Rajavartiolaitoksen Oulun merivartioasemalta. Kalastusrikos on luvatonta pyyntiä vakavampi rikos, josta voi saada jopa vankeusrangaistuksen.

Oulun merialueella on tutkittu kuluneen kesän aikana kolmisenkymmentä lohen kalastukseen liittyvää tapausta. Pääasiassa kalastajille on napsautettu sakkorangaistus. Lisäksi laittomat pyyntivälineet ja kalasaaliit on takavarikoitu. Erityisen paljon luvattomia pyyntivälineitä on ollut Tornionjoella.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme