Mainos
Mainos

Perheenäidin sitoneet ryöstäjät puhuivat vierasta kieltä – ovela harhautus?

Poliisi on tutkinut kuumeisesti eilistä tapausta, jossa kolme naamioitunutta miestä tunkeutui omakotitalon Äänekoskella. Asianomistajien mukaan miehet sitoivat nukkumassa olleen perheenäidin ja pahoinpitelivät häntä sekä veivät mukanaan arvotavaraa.

– Ei ole mitään uutta. Tutkinta on kesken. Kovasti tehdään töitä ja selvitellään eri linjoja tässä, tutkinnanjohtaja Markku Latvala kertoo.

Poliisi on kuulustellut kaikkia asianomistajia tapaukseen liittyen. Poliisin mukaan asianomistajien kertomukset vaikuttavat johdonmukaisilta.

– Sieltä on naapuri nähnyt kolmen henkilön poistuvan tapahtuma-aikaan Äänekosken liikuntapuiston suuntaan. Havainto sopii tuntomerkkeihin ja tapahtuma-aikaan, Latvala kertoo.

Hyökkäyksen kohteena ollut nainen oli kuullut miesten puhuneen englanninkielisiä sanoja. Varsinaisia keskusteluja miehet eivät kuitenkaan olleet naisen kuullen käyneet.

– Tässä nyt on saanut kovastikin julkisuutta tällainen ulkomaalaisteoria. Se on tietysti yksi mahdollisuus, mutta emme ole kyllä millään lailla sulkeneet pois kotimaisia tekijöitäkään. Voi olla, että tekijät ovat englanninkielisiä, mutta voi myös olla, että englantia on käytetty hämäysmielessä, Latvala sanoo.

– Todistajan mukaan hyökkääjät olivat tummiin pukeutuneita. Asianomistajan kertomuksen mukaan hyökkääjät olivat pukeutuneet tapahtumapaikalla hiihtomaskeihin eli niin sanottuihin kommandopipoihin.

Miesten ikää on kommandopipojen vuoksi hankalaa arvioida. Poliisi kuitenkin arvioi miesten olevan nuorehkoja.

Poliisi on saanut tapaukseen liittyen monenlaisia vinkkejä, joista osa on ollut hyödyllisiä. Poliisi pyytääkin edelleen havaintoja tapahtumasta vihjepuhelimeensa: 050 456 0471.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme